Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#054 Betty Bloost

Brouw datum:10 maart 2012
Gebrouwen door:Andy Visser en Ernst de Moor
alcohol percentage:5.8 %
Nederlandse categorie:S
Energie:50.6 kCal / 100ml

Recept naam:Irish Red
Recept van:Ernst de Moor
klasse:A
stijl:Irish Red Ale

Beschrijving

Irish Red Ale voor de verjaardag van Sandra

Recept gegevens

batch grootte:50 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:5.8 %
Nederlandse categorie:S
Energie:50.6 kCal / 100ml
begin SG:1051
eind SG:1010
EBC (kleur):31.0
EBU (bitterheid):25.6
Brouwhuis efficiëntie84 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout10 kg   3 EBC  
Caramout (25 EBC)150 g      
Challenger58 g 75 min. 7.8 α  
East Kent Goldings8 g 75 min. 7.8 α  
East Kent Goldings50 g 10 min. 7.8 α  
Nottingham korrelgist22 g      

Maisch schema

67 °C78 °C
90 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Brouwsoftware: BeerAlchemy

Problemen bij brouwen

1) We waren al klaar met Maischen, toen bleek dat het filter er niet in zat. De pan leeggegooid in een gistvat, filter erin en weer terug.
2) Het duurde meer dan 2 dagen voordat de vergisting goed op gang kwam