Terug naar het overzicht

#054 Betty Bloost

Brouw datum:10 maart 2012
Gebrouwen door:Andy Visser en Ernst de Moor
alcohol percentage:5.8 %
Nederlandse categorie:S
Energie:50.6 kCal / 100ml

Recept naam:Irish Red
Recept van:Ernst de Moor
klasse:A
stijl:Irish Red Ale

Recept gegevens

batch grootte:50 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:5.8 %
Nederlandse categorie:S
Energie:50.6 kCal / 100ml
begin SG:1051
eind SG:1010
EBC (kleur):31.0
EBU (bitterheid):25.6
Brouwhuis efficiëntie84 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout10 kg   3 EBC  
Caramout (25 EBC)150 g      
Challenger58 g 75 min. 7.8 α  
East Kent Goldings8 g 75 min. 7.8 α  
East Kent Goldings50 g 10 min. 7.8 α  
Nottingham korrelgist22 g      

Maisch schema

67 °C78 °C
90 min.5 min.