Kruiden
De volgende kruiden zijn interessant (Bron: Jan van Schaik)
- Lievevrouwenbedstro: Geeft een zachte, kruidige smaak aan de cider tijdens zijn presentatie
Gruit:
- Gagel
- Duizendblad
- Rozemarijn
Zie ook: http://www.kerktuinnpbwassenaar.nl/Plantenlijst_npb_kerktuin/Plantenlijst_npb_kerktuin.htm
Meergranen bier
Het moet mogelijk zijn om bier te maken van meer granen, en het lijkt me dat dat een vollere smaak moet geven door de verschillende bijdragen van deze soorten.Overzicht van graansoorten:
- Gerst
- Tarwe
- Rogge
- Spelt (Triticum spelta)
- Haver
- Sorghum
- Rijst
- Mais
- Gierst
- Einkorn (eenkoorn) (Triticum monococcum L.)
- Emmer (Triticum dicoccon Schrank)
- Kamut (Triticum turanicum)
- Boekweit
- Quinoa
- Amarant
Zie een discussie: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,23.0.html
Over graansoorten: http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/spelt.htm