Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken
#050 Hazelnoten gejonast
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Beschrijving
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept gegevens
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ingrediënten
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Maisch schema
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Opmerkingen van de brouwerDe hazelnootsmaak was niet erg aanwezig (zie problemen). Op 15 april hebben we 100 gram hazelnoten in 20 cl alcohol laten trekken, en dat (met hele hazelnoten en al) toegevoegd aan het bier. Hopelijk geeft dat alsnog een hazelnotensmaak. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Problemen bij brouwenWe hadden verwacht dat de hazelnootpuree (een soort van pindakaas-achtig spul) tijdens het koken uit elkaar zou vallen. Maar hele klonten waren bij elkaar gebleven. Er zit dan ook nauwelijks hazelnootsmaak in. |