Terug naar het overzicht #050 Hazelnoten gejonast Brouw datum:27 maart 2011 Gebrouwen door:Frans Schouten, Ernest ter Kuile en Ernst de Moor alcohol percentage:7.4 % Nederlandse categorie:S Energie:84.3 kCal / 100ml Recept naam:Hazelnoten Porter Recept van:Ernst de Moor klasse:D stijl:Dubbel Recept gegevens batch grootte:45 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:7.4 % Nederlandse categorie:S Energie:84.3 kCal / 100ml begin SG:1085 eind SG:1030 EBC (kleur):31.2 EBU (bitterheid):25.1 Brouwhuis efficiëntie78 % Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout14 kg 3 EBC Cara Munichmout (120 EBC)1 kg 120 EBC Chocolademout (800 EBC)200 g 800 EBC Hallertau Perle74 g 60 min. 7.6 α Bob hop25 g 5 min. 5 α Bob de Moor Gagelkatjes70 g 60 min. Gagelkatjes55 g 60 min. Saflager korrelgist S-33 11 g Maisch schema 62 °C72 °C78 °C45 min.30 min.15 min.