Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#020 Zomer Feest

Brouw datum:22 januari 2005
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Rene van der Linden
alcohol percentage:5.1 %
Nederlandse categorie:I

Recept van:E.F. de Moor
klasse:V
stijl:Fruit bieren
Promash bestand:

Beschrijving

Een Tarwe-Perzik bier voor het Lustrum van DTH

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.1 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1050
eind SG:1014
EBC (kleur):6.8
EBU (bitterheid):12.3
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout2500 g   3 EBC  
Tarwemout2500 g   4 EBC  
Roggemout500 g   6 EBC  
Hallertau Perle15 g 90 min. 4.1 α  
Hallertau Perle8 g 60 min. 4.1 α  
Hallertau Perle8 g 15 min. 4.1 α  
Bovengist5g     Van Gelder

Maisch schema

37 °C52 °C63 °C75 °C78 °C
20 min.15 min.45 min.25 min.2 min.