Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#019 Lustrum Feest

Brouw datum:09 januari 2005
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Rene van der Linden
alcohol percentage:8.1 %
Nederlandse categorie:S

Recept van:E.F. de Moor
klasse:D
stijl:Bokbier
Promash bestand:

Beschrijving

Een korianderbock voor het lustrum van DTH

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:8.1 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1081
eind SG:1023
EBC (kleur):45.5
EBU (bitterheid):30.8
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6500 g   3 EBC  
Cara Munichmout (100 EBC)1000 g   100 EBC  
Tarwemout670 g   4 EBC  
Roggemout550 g   6 EBC  
Chocolademout (800 EBC)80 g   800 EBC  
Hallertau Perle20 g 90 min. 4.1 α  
Hallertau Perle42 g 60 min. 4.1 α  
Hallertau Perle20 g 15 min. 4.1 α  
Chouffe giststarter0.5 l      
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

37 °C55 °C63 °C73 °C78 °C
30 min.30 min.45 min.30 min.5 min.