Terug naar het overzicht #019 Lustrum Feest Brouw datum:09 januari 2005 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Rene van der Linden alcohol percentage:8.1 % Nederlandse categorie:S Recept van:E.F. de Moor klasse:D stijl:Bokbier Recept gegevens batch grootte:25 l. kooktijd:90 min. alcohol percentage:8.1 % Nederlandse categorie:S begin SG:1081 eind SG:1023 EBC (kleur):45.5 EBU (bitterheid):30.8 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout6500 g 3 EBC Cara Munichmout (100 EBC)1000 g 100 EBC Tarwemout670 g 4 EBC Roggemout550 g 6 EBC Chocolademout (800 EBC)80 g 800 EBC Hallertau Perle20 g 90 min. 4.1 α Hallertau Perle42 g 60 min. 4.1 α Hallertau Perle20 g 15 min. 4.1 α Chouffe giststarter0.5 l Bovengist5 g Van Gelder Maisch schema 37 °C55 °C63 °C73 °C78 °C30 min.30 min.45 min.30 min.5 min.