Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#014 Roggerst

Brouw datum:04 juli 2004
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:6.0 %
Nederlandse categorie:S

Recept van:E.F. de Moor
klasse:V
stijl:Fantasie bier
Promash bestand:

Beschrijving

Deel van de granen speurtocht.
Wat is het effect van Roggemout op de smaak van bier?
Oordeelt u zelf maar.

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.0 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1065
eind SG:1023
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout4840 g   3 EBC  
Roggemout2500 g   6 EBC  
Hallertau Perle50 g 90 min. 3.9 α  
Hallertau Perle10 g 5 min. 3.9 α  
Standaard bovengist       

Maisch schema

36 °C47 °C54 °C63 °C73 °C78 °C
20 min.10 min.10 min.40 min.20 min.5 min.