Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#034 Apeldoorns Driest

Brouw datum:27 oktober 2007
Gebrouwen door:Hans Schmal & Ernst de Moor
alcohol percentage:5.4 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Stout
Recept van:Ernst de Moor
klasse:C
stijl:Stout
Promash bestand:

Beschrijving

Apeldoorns Driest

Driest is een synoniem voor Stout (moedig). Vandaar de naam.

Dit is het eerste bier dat samen met Hans Schmal gebrouwen is! Een jaarlijkse traditie, die we nog lang hopen vol te houden!

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.4 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1053
eind SG:1020
EBC (kleur):57.0
EBU (bitterheid):19.3
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout10.000 g   7 EBC  
Chocolademout (800 EBC)1670 g   800 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)440 g   1400 EBC  
Northern Brewer42 g 90 min. 6 α  
Bovengist5g     Van Gelder

Maisch schema

63 °C73 °C78 °C
20 min.45 min.5 min.

Smaak impressie

1 januari 2008: Nog iets te mout-bitter. Zal dat verzachten? oktober 2009: Het is zachter geworden, maar nog steeds flink mout-bitter.