Terug naar het overzicht #031 Vlaamsche Mist Brouw datum:21 januari 2007 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:5.4 % Nederlandse categorie:I Recept naam:Belgisch Witbier Recept van:E.F. de Moor klasse:A stijl:Witbier Recept gegevens batch grootte:40 l. kooktijd:90 min. alcohol percentage:5.4 % Nederlandse categorie:I begin SG:1053 eind SG:1020 EBC (kleur):7.5 EBU (bitterheid):17.0 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout5250 g 3 EBC Tarwemout1750 g 4 EBC Tarwevlokken1500 g Havervlokken500 g Saaz hop100 g 90 min. 2.2 α Korianderzaad15 g 10 min. Curacao-schillen16 g 10 min. Citroen1 gesneden Bovengist5 g Van Gelder Maisch schema 45 °C52 °C63 °C72 °C78 °C5 min.10 min.30 min.20 min.5 min.