Terug naar het overzicht #028 Appeltje voor de dorst Brouw datum:13 mei 2006 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Rob en Miranda Heijink alcohol percentage:7.5 % Nederlandse categorie:S Recept naam:Tarwe-Appel bier Recept van:E.F. de Moor klasse:V Recept gegevens batch grootte:35 l. kooktijd:90 min. alcohol percentage:7.5 % Nederlandse categorie:S begin SG:1073 eind SG:1020 EBC (kleur):9.4 EBU (bitterheid):16.7 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout5000 g 3 EBC Tarwemout3500 g 4 EBC Munichmout (20 EBC)500 g 20 EBC Fuggles hop20 g 90 min. 4.5 α Hallertau Perle16 g 90 min. 6.1 α Biologische diksap - appel2 l 90 min. AH puur&eerlijk Bovengist5 g Van Gelder Maisch schema 37 °C52 °C63 °C75 °C78 °C20 min.15 min.45 min.25 min.2 min.