Terug naar het overzicht

#074 BierMast (er)

Brouw datum:24 februari 2019
Gebrouwen door:DTH-leden & Ernst de Moor
alcohol percentage:3.94 %
Nederlandse categorie:II
Energie:22.8 kCal / 100ml

Recept naam:Single hop Session IPA
klasse:C
stijl:American IPA

Recept gegevens

batch grootte:45 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:3.94 %
Nederlandse categorie:II
Energie:22.8 kCal / 100ml
begin SG:1039
eind SG:1009
EBC (kleur):7.2
EBU (bitterheid):55.2
Brouwhuis efficiëntie82 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
GreenSwaen Ale4.5 kg   3.6 EBC The Swaen (Netherlands)
Munich0.8 kg   7.6 EBC BestMalz (Germany)
Arsegan Amber0.45 kg   22.8 EBC Arsegan (Netherlands)
Caraamber0.38 kg   36 EBC Weyermann (Germany)
Carapils/Carafoam0.38 kg   2 EBC Weyermann (Germany)
Carared0.38 kg   24.1 EBC Weyermann (Germany)
Mosaic65 g 60 min. 11.96 α  
Azacca60 g 1 min. 11.9 α  
Azacca140 g Dry Hop 7 dag 11.9 α  
American Oak Cubes, Medium Toast62 g Secondary    
Safale American2 pakje     Fermentis

Maisch schema

62 °C72 °C72 °C78 °C
45 min.10 min.30 min.15 min.