Terug naar het overzicht

#073 Stout Biest

Brouw datum:25 augustus 2018
Gebrouwen door:Ernst de Moor en Ernest ter Kuile
alcohol percentage:6.43 %
Nederlandse categorie:S
Energie:39.7 kCal / 100ml

Recept naam:Milk stout
klasse:B
stijl:Sweet Stout

Recept gegevens

batch grootte:45 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:6.43 %
Nederlandse categorie:S
Energie:39.7 kCal / 100ml
begin SG:1069
eind SG:1020
EBC (kleur):32
EBU (bitterheid):6.1
Brouwhuis efficiëntie82 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
German Pilsner Malt4.9 kg   1.3 EBC  
German Pale Ale Malt3.25 kg   1.8 EBC  
Belgian Vienna Malt1.6 kg   3.5 EBC  
Sugar - Lactose0.7 kg      
German CaraAmber0.45 kg   27 EBC  
UK Black Malt0.375 kg   540 EBC  
Belgian Special B0.35 kg   147 EBC  
Chocolade 8000.25 kg   337.8 EBC  
UK Black Malt0.23 kg   540 EBC  
UK Golding64.6 g Mash 0 min. 5.93 α  
UK Fuggle13 g Mash 0 min. 5.68 α  
Wyeast 1318-London Ale III135 ml      

Maisch schema

62 °C72 °C72 °C78 °C
45 min.10 min.30 min.15 min.