Terug naar het overzicht #067 Bier Behekst Brouw datum:18 juli 2015 Gebrouwen door:Ernst de Moor alcohol percentage:7.1 % Nederlandse categorie:S Energie:62.0 kCal / 100ml Recept naam:Gruitbier Recept van:Ernst de Moor klasse:C stijl:Historisch bier Recept gegevens batch grootte:45 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:7.1 % Nederlandse categorie:S Energie:62.0 kCal / 100ml begin SG:1063 eind SG:1012 EBC (kleur):32.6 EBU (bitterheid):4.0 Brouwhuis efficiëntie72 % Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout6kg 3 EBC Tarwemout2kg 4 EBC Havervlokken1.6 kg Roggemout1.6 kg 6 EBC Cara Munichmout (120 EBC)1.6 kg 120 EBC UK Golding14 g 60 min. 3.7 α Van der Kooy Jubbega Jeneverbessen60 g 30 min. Wijnruit40 g 30 min. Korianderzaad20 g 10 min. Zoethout20 g 30 min. Bijvoet20 g 30 min. Gagelblaadjes8 g 35 min. Gagelkatjes2 g 10 min. Nottingham korrelgist2 zakjes Jeneverbessen20 g 15 min. Wijnruit20 g 15 min. Zoethout20 g 15 min. Bijvoet20 g 15 min. Korianderzaad10 g 15 min. Gagelblaadjes8 g 15 min. Gagelkatjes2 g 15 min. Maisch schema 37 °C62 °C72 °C78 °C30 min.30 min.30 min.5 min.