Terug naar het overzicht

#067 Bier Behekst

Brouw datum:18 juli 2015
Gebrouwen door:Ernst de Moor
alcohol percentage:7.1 %
Nederlandse categorie:S
Energie:62.0 kCal / 100ml

Recept naam:Gruitbier
Recept van:Ernst de Moor
klasse:C
stijl:Historisch bier

Recept gegevens

batch grootte:45 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:7.1 %
Nederlandse categorie:S
Energie:62.0 kCal / 100ml
begin SG:1063
eind SG:1012
EBC (kleur):32.6
EBU (bitterheid):4.0
Brouwhuis efficiëntie72 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6kg   3 EBC  
Tarwemout2kg   4 EBC  
Havervlokken1.6 kg      
Roggemout1.6 kg   6 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)1.6 kg   120 EBC  
UK Golding14 g 60 min. 3.7 α Van der Kooy Jubbega
Jeneverbessen60 g 30 min.    
Wijnruit40 g 30 min.    
Korianderzaad20 g 10 min.    
Zoethout20 g 30 min.    
Bijvoet20 g 30 min.    
Gagelblaadjes8 g 35 min.    
Gagelkatjes2 g 10 min.    
Nottingham korrelgist2 zakjes      
Jeneverbessen20 g 15 min.    
Wijnruit20 g 15 min.    
Zoethout20 g 15 min.    
Bijvoet20 g 15 min.    
Korianderzaad10 g 15 min.    
Gagelblaadjes8 g 15 min.    
Gagelkatjes2 g 15 min.    

Maisch schema

37 °C62 °C72 °C78 °C
30 min.30 min.30 min.5 min.