Terug naar het overzicht #064 (G)ouwe Ernst Brouw datum:26 juli 2014 Gebrouwen door:Ernst de Moor alcohol percentage:7.3 % Nederlandse categorie:S Energie:61.8 kCal / 100ml Recept naam:Weizen volgens JW den Hartog Recept van:Ernst de Moor klasse:A stijl:Weizen Recept gegevens batch grootte:50 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:7.3 % Nederlandse categorie:S Energie:61.8 kCal / 100ml begin SG:1063 eind SG:1010 EBC (kleur):17.6 EBU (bitterheid):14.7 Brouwhuis efficiëntie81 % Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Tarwemout6.6 kg 4 EBC Pilsmout5.4 kg 3 EBC Hallertau Perle39 g 4 min. 60 α East Kent Goldings13 g 6 min. 60 α Hallertau Perle20 g 4 min. 10 α Wyeast 3068 - Weihenstephan Weizen1 zakje Maisch schema 63 °C70 °C45 °C70 °C78 °C40 min.20 min.40 min.20 min.10 min.