Terug naar het overzicht

#064 (G)ouwe Ernst

Brouw datum:26 juli 2014
Gebrouwen door:Ernst de Moor
alcohol percentage:7.3 %
Nederlandse categorie:S
Energie:61.8 kCal / 100ml

Recept naam:Weizen volgens JW den Hartog
Recept van:Ernst de Moor
klasse:A
stijl:Weizen

Recept gegevens

batch grootte:50 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:7.3 %
Nederlandse categorie:S
Energie:61.8 kCal / 100ml
begin SG:1063
eind SG:1010
EBC (kleur):17.6
EBU (bitterheid):14.7
Brouwhuis efficiëntie81 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Tarwemout6.6 kg   4 EBC  
Pilsmout5.4 kg   3 EBC  
Hallertau Perle39 g 4 min. 60 α  
East Kent Goldings13 g 6 min. 60 α  
Hallertau Perle20 g 4 min. 10 α  
Wyeast 3068 - Weihenstephan Weizen1 zakje      

Maisch schema

63 °C70 °C45 °C70 °C78 °C
40 min.20 min.40 min.20 min.10 min.