Terug naar het overzicht

#060 Sauvinist

Brouw datum:22 september 2013
Gebrouwen door:Rob, Ernest en Ernst
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:I
Energie:49.4 kCal / 100ml

Recept naam:Belgian Ale Sauvin
Recept van:Ernst de Moor
klasse:A
stijl:Spéciale belge

Recept gegevens

batch grootte:42 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:I
Energie:49.4 kCal / 100ml
begin SG:1050
eind SG:1008
EBC (kleur):23.7
EBU (bitterheid):21.0
Brouwhuis efficiëntie85 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Vienna mout3.5 kg   8 EBC  
Pilsmout4 kg   3 EBC  
Caramout (120 EBC)1 kg   120 EBC  
Ambermout (50 EBC)565 gr   50 EBC  
Hallertau Perle40 gr 60 min. 9.1 α  
Nelson Sauvin hop30 gr 1 min. 12.5 α Van der Kooy, Jubbega
Nelson Sauvin hop40 gr   12.5 α Van der Kooy, Jubbega
Nottingham korrelgist2 zakjes      

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
45 min.30 min.5 min.