Terug naar het overzicht #060 Sauvinist Brouw datum:22 september 2013 Gebrouwen door:Rob, Ernest en Ernst alcohol percentage:5.9 % Nederlandse categorie:I Energie:49.4 kCal / 100ml Recept naam:Belgian Ale Sauvin Recept van:Ernst de Moor klasse:A stijl:Spéciale belge Recept gegevens batch grootte:42 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:5.9 % Nederlandse categorie:I Energie:49.4 kCal / 100ml begin SG:1050 eind SG:1008 EBC (kleur):23.7 EBU (bitterheid):21.0 Brouwhuis efficiëntie85 % Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Vienna mout3.5 kg 8 EBC Pilsmout4 kg 3 EBC Caramout (120 EBC)1 kg 120 EBC Ambermout (50 EBC)565 gr 50 EBC Hallertau Perle40 gr 60 min. 9.1 α Nelson Sauvin hop30 gr 1 min. 12.5 α Van der Kooy, Jubbega Nelson Sauvin hop40 gr 12.5 α Van der Kooy, Jubbega Nottingham korrelgist2 zakjes Maisch schema 62 °C72 °C78 °C45 min.30 min.5 min.