Terug naar het overzicht

#059 MonarGist

Brouw datum:06 januari 2013
Gebrouwen door:Nita Alons en Ernst de Moor
alcohol percentage:7.0 %
Nederlandse categorie:I
Energie:53.6 kCal / 100ml

Recept naam:Vlaamse Mist
Recept van:Ernst de Moor
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batch grootte:50 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:7.0 %
Nederlandse categorie:I
Energie:53.6 kCal / 100ml
begin SG:1063
eind SG:1012
EBC (kleur):5.0
EBU (bitterheid):10.0
Brouwhuis efficiëntie82 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6.5 kg   3 EBC  
Tarwemout2.2 kg   4 EBC  
Tarwevlokken1.870 kg      
Havervlokken0.625 kg      
Hallertau Perle35 g 60 min. 7 α  
Korianderzaad20 g 60 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde20 g 60 min.    
Sinaasappelen1.5 stuks 60 min.    
Wyeast 3944 - Belgian Witbier1 pakje     Van der Kooy Jubbega
Safbrew korrelgist T-581 zakje      

Maisch schema

37 °C62 °C72 °C78 °C
30 min.30 min.30 min.5 min.