Terug naar het overzicht #059 MonarGist Brouw datum:06 januari 2013 Gebrouwen door:Nita Alons en Ernst de Moor alcohol percentage:7.0 % Nederlandse categorie:I Energie:53.6 kCal / 100ml Recept naam:Vlaamse Mist Recept van:Ernst de Moor klasse:A stijl:Witbier Recept gegevens batch grootte:50 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:7.0 % Nederlandse categorie:I Energie:53.6 kCal / 100ml begin SG:1063 eind SG:1012 EBC (kleur):5.0 EBU (bitterheid):10.0 Brouwhuis efficiëntie82 % Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout6.5 kg 3 EBC Tarwemout2.2 kg 4 EBC Tarwevlokken1.870 kg Havervlokken0.625 kg Hallertau Perle35 g 60 min. 7 α Korianderzaad20 g 60 min. Sinaasappelschil, gedroogde20 g 60 min. Sinaasappelen1.5 stuks 60 min. Wyeast 3944 - Belgian Witbier1 pakje Van der Kooy Jubbega Safbrew korrelgist T-581 zakje Maisch schema 37 °C62 °C72 °C78 °C30 min.30 min.30 min.5 min.