Terug naar het overzicht

#058 En de rest

Brouw datum:09 december 2012
Gebrouwen door:Ernest ter Kuile en Ernst de Moor
alcohol percentage:8.6 %
Nederlandse categorie:S
Energie:72.4 kCal / 100ml

Recept naam:En de rest
Recept van:Ernst de Moor en Ernest ter Kuile
klasse:C
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:35 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:8.6 %
Nederlandse categorie:S
Energie:72.4 kCal / 100ml
begin SG:1068
eind SG:1012
EBC (kleur):27.0
EBU (bitterheid):43.1
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6 kg   3 EBC  
Roggemout5.45 kg   6 EBC  
Palemout1.03 kg   7 EBC  
Suiker500 g      
Havervlokken450 g      
Munichmout (20 EBC)420 g   20 EBC  
Tarwevlokken220 g      
Vienna mout190 g   8 EBC  
Chocolademout (800 EBC)250 g   800 EBC  
Hallertau Perle50 g 60 min. 9.4 α  
East Kent Goldings25 g 60 min. 6.0 α  
Bob hop25 g   3 α Bob de Moor
US Galena90 g   13.0 α  
Saflager korrelgist S-33 11 g      

Maisch schema

41 °C62 °C72 °C78 °C
30 min.45 min.30 min.5 min.