Terug naar het overzicht #058 En de rest Brouw datum:09 december 2012 Gebrouwen door:Ernest ter Kuile en Ernst de Moor alcohol percentage:8.6 % Nederlandse categorie:S Energie:72.4 kCal / 100ml Recept naam:En de rest Recept van:Ernst de Moor en Ernest ter Kuile klasse:C stijl:Dubbel Recept gegevens batch grootte:35 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:8.6 % Nederlandse categorie:S Energie:72.4 kCal / 100ml begin SG:1068 eind SG:1012 EBC (kleur):27.0 EBU (bitterheid):43.1 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout6 kg 3 EBC Roggemout5.45 kg 6 EBC Palemout1.03 kg 7 EBC Suiker500 g Havervlokken450 g Munichmout (20 EBC)420 g 20 EBC Tarwevlokken220 g Vienna mout190 g 8 EBC Chocolademout (800 EBC)250 g 800 EBC Hallertau Perle50 g 60 min. 9.4 α East Kent Goldings25 g 60 min. 6.0 α Bob hop25 g 3 α Bob de Moor US Galena90 g 13.0 α Saflager korrelgist S-33 11 g Maisch schema 41 °C62 °C72 °C78 °C30 min.45 min.30 min.5 min.