Terug naar het overzicht

#056 Anesthesist

Brouw datum:01 juli 2012
Gebrouwen door:Arjan, Ernest en Ernst
alcohol percentage:9.2 %
Nederlandse categorie:S
Energie:74.6 kCal / 100ml

Recept naam:Oosterse Kruiden Quadrupel
Recept van:Arjan, Ernest en Ernst
klasse:D
stijl:Quadruple

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:9.2 %
Nederlandse categorie:S
Energie:74.6 kCal / 100ml
begin SG:1077
eind SG:1010
EBC (kleur):27.0
EBU (bitterheid):36.2
Brouwhuis efficiëntie75 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout11 kg   3 EBC  
Cara Munichmout (100 EBC)1 kg   100 EBC  
Chocolademout (800 EBC)211 g   800 EBC  
Rietsuiker1000 g      
Boekweithoning450 g     Rozemarijn (Hoofddorp)
Hallertau Perle38 g 60 min. 9.4 α  
Hallertau Perle25 g 60 min. 7.8 α  
US Galena25 g   13.0 α  
Salemblaadjes30 g 60 min.   Toko
Kardemon30 korreltjes 15 min.    
Korianderblad5 g 15 min.   Albert Heijn
Madame Jeanette pepers2 gr. 1 kl. fijngesneden 15 min.    
Valeriaan5 g gemalen 1 min.   Rozemarijn (Hoofddorp)
Djeroek Poeroet10 g     Toko

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
30 min.45 min.10 min.