Terug naar het overzicht

#052 Bluesgitarist

Brouw datum:22 oktober 2011
Gebrouwen door:Anne Alons en Ernst de Moor
alcohol percentage:6.7 %
Nederlandse categorie:S
Energie:69.0 kCal / 100ml

Recept naam:Blues
Recept van:Ernst de moor
klasse:D
stijl:Fantasie bier

Recept gegevens

batch grootte:45 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:6.7 %
Nederlandse categorie:S
Energie:69.0 kCal / 100ml
begin SG:1066
eind SG:1016
EBC (kleur):29.5
EBU (bitterheid):32.0
Brouwhuis efficiëntie79 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout8.5 kg   3 EBC  
Carahell 25 EBC2 kg   25 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)400 g   120 EBC  
Havervlokken400 g      
Roasted Barley200 g   1375 EBC  
Munichmout (15 EBC)90 g   15 EBC  
Hallertau Perle70 g 60 min. 6.9 α  
Hallertau Perle30 g 5 min. 6.9 α  
US Galena25 g   13.0 α  
Saflager korrelgist S-33 2 zakjes      

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
30 min.45 min.10 min.