Terug naar het overzicht #052 Bluesgitarist Brouw datum:22 oktober 2011 Gebrouwen door:Anne Alons en Ernst de Moor alcohol percentage:6.7 % Nederlandse categorie:S Energie:69.0 kCal / 100ml Recept naam:Blues Recept van:Ernst de moor klasse:D stijl:Fantasie bier Recept gegevens batch grootte:45 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:6.7 % Nederlandse categorie:S Energie:69.0 kCal / 100ml begin SG:1066 eind SG:1016 EBC (kleur):29.5 EBU (bitterheid):32.0 Brouwhuis efficiëntie79 % Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout8.5 kg 3 EBC Carahell 25 EBC2 kg 25 EBC Cara Munichmout (120 EBC)400 g 120 EBC Havervlokken400 g Roasted Barley200 g 1375 EBC Munichmout (15 EBC)90 g 15 EBC Hallertau Perle70 g 60 min. 6.9 α Hallertau Perle30 g 5 min. 6.9 α US Galena25 g 13.0 α Saflager korrelgist S-33 2 zakjes Maisch schema 62 °C72 °C78 °C30 min.45 min.10 min.