Terug naar het overzicht #051 Bier behekst Brouw datum:15 mei 2011 Gebrouwen door:Fred Kaal, Ernst de Moor en Ernest ter Kuile alcohol percentage:0.0 % Energie:0.0 kCal / 100ml Recept naam:Gruitbier Recept van:Ernst de Moor klasse:A stijl:Historisch bier Recept gegevens batch grootte:45 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:0.0 % Energie:0.0 kCal / 100ml EBC (kleur):0.0 EBU (bitterheid):0.0 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout6 kg 3 EBC Tarwemout2 kg 4 EBC Havervlokken1.6 kg Roggemout1.6 kg 6 EBC Cara Munichmout (120 EBC)1.6 kg 120 EBC Korianderzaad20 g 15 min. Gagelkatjes2 g 10 min. Gagelblaadjes8 g 50 min. Zoethout20 g 30 min. Jeneverbessen60 g 30 min. Bijvoet20 g 30 min. Wijnruit40 g 30 min. Moerasrozemarijn6 blaadjes 30 min. Maisch schema 37 °C62 °C72 °C78 °C30 min.30 min.30 min.5 min.