Terug naar het overzicht #043 Het Heijigst Brouw datum:13 december 2009 Gebrouwen door:Ernst de Moor en Rob Heijink alcohol percentage:6.4 % Nederlandse categorie:I Energie:62.2 kCal / 100ml Recept naam:Hefe-Weizen Recept van:Louis van Velthoven gepubliceerd:http://www.twortwat.nl/recepten?id=149 klasse:A stijl:Weizen Recept gegevens batch grootte:40 l. kooktijd:90 min. alcohol percentage:6.4 % Nederlandse categorie:I Energie:62.2 kCal / 100ml begin SG:1062 eind SG:1017 EBC (kleur):8.0 EBU (bitterheid):18.0 Brouwhuis efficiëntie75 % Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout3 kg 3 EBC Tarwemout6 kg 4 EBC Caramout (20 EBC)250 g 20 EBC Hallertau Perle40 g 90 min. 6.9 α Bob hop40 g 3 min. 5 α Bob de Moor Wyeast 3068 - Weihenstephan Weizen Maisch schema 44 °C62 °C72 °C78 °C10 min.20 min.20 min.5 min.