Terug naar het overzicht

#043 Het Heijigst

Brouw datum:13 december 2009
Gebrouwen door:Ernst de Moor en Rob Heijink
alcohol percentage:6.4 %
Nederlandse categorie:I
Energie:62.2 kCal / 100ml

Recept naam:Hefe-Weizen
Recept van:Louis van Velthoven
gepubliceerd:http://www.twortwat.nl/recepten?id=149
klasse:A
stijl:Weizen

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.4 %
Nederlandse categorie:I
Energie:62.2 kCal / 100ml
begin SG:1062
eind SG:1017
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):18.0
Brouwhuis efficiëntie75 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout3 kg   3 EBC  
Tarwemout6 kg   4 EBC  
Caramout (20 EBC)250 g   20 EBC  
Hallertau Perle40 g 90 min. 6.9 α  
Bob hop40 g 3 min. 5 α Bob de Moor
Wyeast 3068 - Weihenstephan Weizen       

Maisch schema

44 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.20 min.20 min.5 min.