Terug naar het overzicht #042 Blauwe bes geflest Brouw datum:10 oktober 2009 Gebrouwen door:Hans Schmal & Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:7.7 % Nederlandse categorie:S Energie:0.0 kCal / 100ml Recept naam:Tarwe-Appel-Kersen bier Recept van:Ernst de Moor klasse:B Recept gegevens batch grootte:50 l. kooktijd:90 min. alcohol percentage:7.7 % Nederlandse categorie:S Energie:0.0 kCal / 100ml begin SG:1064 eind SG:1009 EBC (kleur):4.1 EBU (bitterheid):17.0 Brouwhuis efficiëntie97 % Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout6000 g 3 EBC Tarwemout4000 g 4 EBC Munichmout (15 EBC)600 g 15 EBC Fuggles hop63 g 90 min. 4.1 α Biologische diksap - appel-blauwe bes2.5 l AH puur&eerlijk Brewferm Bovengist5 g Maisch schema 37 °C52 °C62 °C72 °C78 °C20 min.15 min.30 min.30 min.5 min.