Terug naar het overzicht

#042 Blauwe bes geflest

Brouw datum:10 oktober 2009
Gebrouwen door:Hans Schmal & Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:7.7 %
Nederlandse categorie:S
Energie:0.0 kCal / 100ml

Recept naam:Tarwe-Appel-Kersen bier
Recept van:Ernst de Moor
klasse:B

Recept gegevens

batch grootte:50 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:7.7 %
Nederlandse categorie:S
Energie:0.0 kCal / 100ml
begin SG:1064
eind SG:1009
EBC (kleur):4.1
EBU (bitterheid):17.0
Brouwhuis efficiëntie97 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6000 g   3 EBC  
Tarwemout4000 g   4 EBC  
Munichmout (15 EBC)600 g   15 EBC  
Fuggles hop63 g 90 min. 4.1 α  
Biologische diksap - appel-blauwe bes2.5 l     AH puur&eerlijk
Brewferm Bovengist5 g      

Maisch schema

37 °C52 °C62 °C72 °C78 °C
20 min.15 min.30 min.30 min.5 min.