Terug naar het overzicht

#041 15 liter vermist

Brouw datum:16 september 2009
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:5.7 %
Nederlandse categorie:I
Energie:0.0 kCal / 100ml

Recept naam:Dunkel Weizen
Recept van:'t Wort Wat (Ernst de Moor)
gepubliceerd:Receptendatabase 't Wort Wat
klasse:B
stijl:Weizen

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:120 min.
alcohol percentage:5.7 %
Nederlandse categorie:I
Energie:0.0 kCal / 100ml
begin SG:1053
eind SG:1013
EBC (kleur):14.6
EBU (bitterheid):18.8
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Tarwemout5200 g   4 EBC  
Pilsmout2000 g   3 EBC  
Aromamout (50 EBC)1600 g   50 EBC  
Vienna mout200 g   8 EBC  
Hallertau Perle28 g 2 uur 6.9 α  
Hallertau Herzbrücker12 g 60 min. 2.8 α  
Hallertau Herzbrücker12 g 15 min. 2.8 α  
Wyeast 3068 - Weihenstephan Weizen250 ml      

Maisch schema

37 °C42 °C52 °C63 °C73 °C80 °C
15 min.15 min.15 min.15 min.30 min.1 min.