Terug naar het overzicht #041 15 liter vermist Brouw datum:16 september 2009 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:5.7 % Nederlandse categorie:I Energie:0.0 kCal / 100ml Recept naam:Dunkel Weizen Recept van:'t Wort Wat (Ernst de Moor) gepubliceerd:Receptendatabase 't Wort Wat klasse:B stijl:Weizen Recept gegevens batch grootte:40 l. kooktijd:120 min. alcohol percentage:5.7 % Nederlandse categorie:I Energie:0.0 kCal / 100ml begin SG:1053 eind SG:1013 EBC (kleur):14.6 EBU (bitterheid):18.8 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Tarwemout5200 g 4 EBC Pilsmout2000 g 3 EBC Aromamout (50 EBC)1600 g 50 EBC Vienna mout200 g 8 EBC Hallertau Perle28 g 2 uur 6.9 α Hallertau Herzbrücker12 g 60 min. 2.8 α Hallertau Herzbrücker12 g 15 min. 2.8 α Wyeast 3068 - Weihenstephan Weizen250 ml Maisch schema 37 °C42 °C52 °C63 °C73 °C80 °C15 min.15 min.15 min.15 min.30 min.1 min.