Terug naar het overzicht

#040 Porter's Dorst

Brouw datum:04 april 2009
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:7.0 %
Nederlandse categorie:S

Recept naam:Robust Porter
Recept van:Ernst de Moor
klasse:D

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:7.0 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1069
eind SG:1019
EBC (kleur):35.4
EBU (bitterheid):32.5
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout10.000 g   7 EBC  
Aromamout (150 EBC)1000 g   150 EBC  
Chocolademout (800 EBC)630 g   800 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)100 g   1400 EBC  
Fuggles hop100 g 90 min. 4.1 α  
Safale korrelgist S-0411 g      

Maisch schema

57 °C67 °C80 °C
15 min.90 min.5 min.