Terug naar het overzicht #038 Op zijn dubbelst 4 Brouw datum:15 oktober 2008 Gebrouwen door:Hans Schmal & Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:7.1 % Nederlandse categorie:S Recept naam:Jaap's dubbel Recept van:Jaap Tholenaar gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie) klasse:D stijl:Dubbel Recept gegevens batch grootte:48 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:7.1 % Nederlandse categorie:S begin SG:1082 eind SG:1032 EBC (kleur):22.0 EBU (bitterheid):30.9 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout15.000 g 3 EBC Caramout (25 EBC)1000 g Zwarte mout (1400 EBC)300 g 1400 EBC Tarwevlokken486 g Havervlokken500 g Hallertau Perle71 g 60 min. 6.9 α Saaz hop25 g 5 min. 2.2 α Brewferm Bovengist5 g Maisch schema 63 °C73 °C78 °C45 min.30 min.5 min.