Terug naar het overzicht

#035 Terrorgist

Brouw datum:09 december 2007
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:5.3 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Korianderbock 2
Recept van:Ernst de Moor
klasse:B

Recept gegevens

batch grootte:43 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.3 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1061
eind SG:1025
EBC (kleur):16.5
EBU (bitterheid):32.4
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout8000 g   3 EBC  
Tarwemout2000 g   4 EBC  
Roggemout1000 g   6 EBC  
Cara Munichmout (100 EBC)800 g   100 EBC  
Chocolademout (800 EBC)200 g   800 EBC  
Hallertau Perle18 g 90 min. 7.5 α  
Hallertau Perle36 g 60 min. 7.5 α  
Hallertau Perle32 g 2 min. 7.5 α  
Korianderzaad30 g 10 min.    
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

37 °C55 °C63 °C73 °C78 °C
min. min. min. min. min.