Terug naar het overzicht #034 Apeldoorns Driest Brouw datum:27 oktober 2007 Gebrouwen door:Hans Schmal & Ernst de Moor alcohol percentage:5.4 % Nederlandse categorie:I Recept naam:Stout Recept van:Ernst de Moor klasse:C stijl:Stout Recept gegevens batch grootte:40 l. kooktijd:90 min. alcohol percentage:5.4 % Nederlandse categorie:I begin SG:1053 eind SG:1020 EBC (kleur):57.0 EBU (bitterheid):19.3 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Palemout10.000 g 7 EBC Chocolademout (800 EBC)1670 g 800 EBC Zwarte mout (1400 EBC)440 g 1400 EBC Northern Brewer42 g 90 min. 6 α Bovengist5g Van Gelder Maisch schema 63 °C73 °C78 °C20 min.45 min.5 min.