Terug naar het overzicht

#034 Apeldoorns Driest

Brouw datum:27 oktober 2007
Gebrouwen door:Hans Schmal & Ernst de Moor
alcohol percentage:5.4 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Stout
Recept van:Ernst de Moor
klasse:C
stijl:Stout

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.4 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1053
eind SG:1020
EBC (kleur):57.0
EBU (bitterheid):19.3
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout10.000 g   7 EBC  
Chocolademout (800 EBC)1670 g   800 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)440 g   1400 EBC  
Northern Brewer42 g 90 min. 6 α  
Bovengist5g     Van Gelder

Maisch schema

63 °C73 °C78 °C
20 min.45 min.5 min.