Terug naar het overzicht #033 Drie Granen en Gerst Brouw datum:12 augustus 2007 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:7.9 % Nederlandse categorie:S Recept naam:Viergranen bokbier Recept van:'t Wort Wat gepubliceerd:Receptendatabase 't Wort Wat klasse:D stijl:Bokbier Recept gegevens batch grootte:40 l. kooktijd:90 min. alcohol percentage:7.9 % Nederlandse categorie:S begin SG:1065 eind SG:1015 EBC (kleur):23.0 EBU (bitterheid):31.0 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout6000 g 3 EBC Kristalmout (120 EBC)1600 g 120 EBC Zwarte mout (1400 EBC)80 g 1400 EBC Spelt2000 g Havervlokken1600 g Roggemout1600 g 6 EBC Hallertau Perle55 g 90 min. 7.5 α Saaz hop5 g 15 min. 2.2 α Bovengist5 g Van Gelder Maisch schema 52 °C62 °C72 °C78 °C15 min.65 min.30 min.5 min.