Terug naar het overzicht

#033 Drie Granen en Gerst

Brouw datum:12 augustus 2007
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:7.9 %
Nederlandse categorie:S

Recept naam:Viergranen bokbier
Recept van:'t Wort Wat
gepubliceerd:Receptendatabase 't Wort Wat
klasse:D
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:7.9 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1065
eind SG:1015
EBC (kleur):23.0
EBU (bitterheid):31.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6000 g   3 EBC  
Kristalmout (120 EBC)1600 g   120 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)80 g   1400 EBC  
Spelt2000 g      
Havervlokken1600 g      
Roggemout1600 g   6 EBC  
Hallertau Perle55 g 90 min. 7.5 α  
Saaz hop5 g 15 min. 2.2 α  
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

52 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.65 min.30 min.5 min.