Terug naar het overzicht #025 Op zijn dubbelst 3 Brouw datum:22 januari 2006 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:7.2 % Nederlandse categorie:S Recept naam:Jaap's Dubbel Recept van:Jaap ? gepubliceerd:Het Groot Zelf Bierbrouwboek (herziene editie) klasse:D stijl:Dubbel Recept gegevens batch grootte:35 l. kooktijd:75 min. alcohol percentage:7.2 % Nederlandse categorie:S EBC (kleur):0.0 EBU (bitterheid):0.0 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout10.500 g 3 EBC Caramout (20 EBC)700 g 20 EBC Zwarte mout (1400 EBC)300 g 1400 EBC Gierstevlokken350 g Rietsuiker350 g Hallertau Perle52 g 75 min. 6.1 α Bovengist5 g Van Gelder Maisch schema 54 °C65 °C73 °C78 °C60 min.45 min.30 min.5 min.