Terug naar het overzicht

#025 Op zijn dubbelst 3

Brouw datum:22 januari 2006
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:7.2 %
Nederlandse categorie:S

Recept naam:Jaap's Dubbel
Recept van:Jaap ?
gepubliceerd:Het Groot Zelf Bierbrouwboek (herziene editie)
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:35 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:7.2 %
Nederlandse categorie:S
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout10.500 g   3 EBC  
Caramout (20 EBC)700 g   20 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)300 g   1400 EBC  
Gierstevlokken350 g      
Rietsuiker350 g      
Hallertau Perle52 g 75 min. 6.1 α  
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

54 °C65 °C73 °C78 °C
60 min.45 min.30 min.5 min.