Terug naar het overzicht #024 Speculist Brouw datum:06 november 2005 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:7.1 % Nederlandse categorie:S Recept van:E.F. de Moor klasse:V stijl:Fantasie bier Recept gegevens batch grootte:35 l. kooktijd:75 min. alcohol percentage:7.1 % Nederlandse categorie:S begin SG:1075 eind SG:1025 EBC (kleur):28.2 EBU (bitterheid):21.2 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout8500 g 3 EBC Munichmout (15 EBC)2000 g 15 EBC Cara Munichmout (120 EBC)800 g 120 EBC Tarwemout750 g 4 EBC Hallertau Perle40 g 75 min. 6.1 α Fuggles hop15 g 15 min. 4.5 α Speculaaskruiden25 g 75 min. Bovengist5 g Van Gelder Maisch schema 42 °C52 °C63 °C73 °C78 °C15 min.30 min.40 min.20 min.1 min.