Terug naar het overzicht

#024 Speculist

Brouw datum:06 november 2005
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:7.1 %
Nederlandse categorie:S

Recept van:E.F. de Moor
klasse:V
stijl:Fantasie bier

Recept gegevens

batch grootte:35 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:7.1 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1075
eind SG:1025
EBC (kleur):28.2
EBU (bitterheid):21.2
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout8500 g   3 EBC  
Munichmout (15 EBC)2000 g   15 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)800 g   120 EBC  
Tarwemout750 g   4 EBC  
Hallertau Perle40 g 75 min. 6.1 α  
Fuggles hop15 g 15 min. 4.5 α  
Speculaaskruiden25 g 75 min.    
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

42 °C52 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.30 min.40 min.20 min.1 min.