Terug naar het overzicht

#023 Van Haver tot Gerst

Brouw datum:09 juli 2005
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:6.8 %
Nederlandse categorie:S

Recept van:E.F. de Moor
klasse:V
stijl:Fantasie bier

Recept gegevens

batch grootte:35 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:6.8 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1066
eind SG:1018
EBC (kleur):10.2
EBU (bitterheid):23.3
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout7500 g   3 EBC  
Havervlokken4000 g      
Hallertau Perle10 g 60 min. 4.1 α  
Hallertau Perle45 g 60 min. 6.1 α  
Hallertau Perle25 g 5 min. 6.1 α  
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

55 °C65 °C72 °C78 °C
30 min.105 min.30 min.5 min.