Terug naar het overzicht #023 Van Haver tot Gerst Brouw datum:09 juli 2005 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:6.8 % Nederlandse categorie:S Recept van:E.F. de Moor klasse:V stijl:Fantasie bier Recept gegevens batch grootte:35 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:6.8 % Nederlandse categorie:S begin SG:1066 eind SG:1018 EBC (kleur):10.2 EBU (bitterheid):23.3 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout7500 g 3 EBC Havervlokken4000 g Hallertau Perle10 g 60 min. 4.1 α Hallertau Perle45 g 60 min. 6.1 α Hallertau Perle25 g 5 min. 6.1 α Bovengist5 g Van Gelder Maisch schema 55 °C65 °C72 °C78 °C30 min.105 min.30 min.5 min.