Terug naar het overzicht #017b DruifEnGerst Brouw datum:07 november 2004 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:5.0 % Nederlandse categorie:I Recept van:E.F. de Moor klasse:V stijl:Fruit bieren Recept gegevens batch grootte:25 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:5.0 % Nederlandse categorie:I begin SG:1055 eind SG:1016 EBC (kleur):41.7 EBU (bitterheid):23.0 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout5000 g 3 EBC Druivensap4000 g 60 min. Vienna mout310 g 8 EBC Caramout (120 EBC)710 g 120 EBC Northern Brewer20 g 60 min. 9 α Northern Brewer6 g 20 min. 9 α Wijngist5 g Maisch schema 52 °C64 °C72 °C78 °C15 min.45 min.25 min.5 min.