Terug naar het overzicht

#015 Korianderherfst

Brouw datum:19 september 2004
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:6.0 %
Nederlandse categorie:I

Recept van:E.F. de Moor
klasse:B
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batch grootte:20 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.0 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1062
eind SG:1020
EBC (kleur):42.5
EBU (bitterheid):32.4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout4000   3 EBC  
Tarwemout1000   4 EBC  
Roggemout500   6 EBC  
Cara Munichmout (100 EBC)440   100 EBC  
Chocolademout (800 EBC)100   800 EBC  
Hallertau Perle18 90 min. 3.9 α  
Hallertau Perle36 60 min. 3.9 α  
Hallertau Perle18 2 min. 3.9 α  
Standaard bovengist       

Maisch schema

37 °C55 °C63 °C73 °C78 °C
30 min.30 min.45 min.30 min.5 min.