Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#013 Zware Mist

Brouw datum:24 april 2004
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:8.1 %
Nederlandse categorie:S

Recept van:E.F. de Moor
klasse:V
stijl:Weizen
Promash bestand:

Beschrijving

Een extra zware, zoete Weizen

Een Duitse Weizen met dubbele hoeveelheid ingredienten. Na wat initiele problemen met de beslagdikte, is er een lekker bier uitgekomen.

Voor het eerst is gebruik gemaakt van het programma ProMash, om het recept te berekenen en uit te werken.

De K-97 gist bleek niet aan te slaan, die was over de datum. Daarom toch maar standaard bovengist van Van Gelder toegevoegd, die onmiddelijk begon te werken.

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:8.1 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1090
eind SG:1033
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Tarwemout9270 g   4 EBC  
Pilsmout3970 g   3 EBC  
Hallertau Perle34 g 60 min. 4.2 α  
Safale korrelgist K-975 g      
Bovengist      Van Gelder

Maisch schema

37 °C53 °C61 °C73 °C78 °C
20 min.45 min.26 min.115 min.5 min.