Terug naar het overzicht #011a Op zijn dubbelst 2 Brouw datum:14 december 2003 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:5.9 % Nederlandse categorie:S Recept naam:Jaap's Dubbel Recept van:Jaap Tholenaar gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie) klasse:D stijl:Dubbel Recept gegevens batch grootte:25 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:5.9 % Nederlandse categorie:S begin SG:1068 eind SG:1026 EBC (kleur):0.0 EBU (bitterheid):0.0 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout7500 g 3 EBC Munichmout (20 EBC)388 g 20 EBC Caramout (20 EBC)112 g 20 EBC Zwarte mout (1000 EBC)112 g 1000 EBC Zwarte mout (1400 EBC)137 g 1400 EBC Suiker250 g Hallertau Perle53 g 60 min. 6.6 α Saaz hop12.5 60 min. 2.7 α Maisch schema 45 °C55 °C65 °C72 °C15 min.30 min.60 min.30 min.