Terug naar het overzicht #009b Kaneelrijst Brouw datum:16 augustus 2003 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:5.3 % Nederlandse categorie:I Recept naam:Rijstebier Recept van:Jan van Schaik gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie) klasse:A stijl:Fantasie bier Recept gegevens batch grootte:25 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:5.3 % Nederlandse categorie:I begin SG:1047 eind SG:1010 EBC (kleur):0.0 EBU (bitterheid):0.0 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout3750 g. 3 EBC Surinaamse rijst1250 g. Hallertau Perle50 g. 60 min. 6.6 α Kaneel5 stokjes 60 min. Bovengist1 zakje Van Gelder Maisch schema 45 °C55 °C65 °C72 °C15 min.30 min.60 min.15 min.