Terug naar het overzicht #008 Virtuele mist Brouw datum:24 mei 2003 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:5.9 % Nederlandse categorie:I Recept naam:Alternatief witbier Recept van:Theo van de Voorde klasse:B stijl:Witbier Recept gegevens batch grootte:25 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:5.9 % Nederlandse categorie:I begin SG:1053 eind SG:1014 EBC (kleur):0.0 EBU (bitterheid):0.0 Water typeHoofddorp Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout2.6 kg 3 EBC Donker moutextract518 g. 20 EBC Tarwe moutextract1 kg Curacao-schillen10 g. 60 min. Citroen1 stuks 60 min. Saaz hop14 60 min. 2.7 α Hallertau Spalt Select26 60 min. 4.9 α Safale korrelgist K-97 Maisch schema 53 °C61 °C73 °C76 °C10 min.10 min.30 min.5 min.