Terug naar het overzicht #005 Op zijn dubbelst Brouw datum:09 februari 2003 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:8.8 % Nederlandse categorie:S Recept naam:Jaap's Dubbel Recept van:Jaap Tholenaar gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie) klasse:D stijl:Abdijbier Recept gegevens batch grootte:20 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:8.8 % Nederlandse categorie:S begin SG:1090 eind SG:1030 EBC (kleur):0.0 EBU (bitterheid):0.0 Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout6000 g. 3 EBC Caramout (20 EBC)400 g. 20 EBC Zwarte mout (1500 EBC)200 g. 1500 EBC Rietsuiker200 g. Gierstevlokken200 g. Rijstevlokken200 g. Hallertau Perle41 g. 60 min. 6 α Saaz hop9 g. 5 min. 7 α Standaard bovengist1 zakje Maisch schema 54 °C63 °C73 °C78 °C60 min.45 min.30 min.5 min.