Terug naar het overzicht

#004 Rijsterbij

Brouw datum:22 december 2002
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:4.8 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Rijstebier
Recept van:Jan van Schaik
gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie)
klasse:A
stijl:Fantasie bier

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:4.8 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1044
eind SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout3750 g.   3 EBC  
Surinaamse rijst1250 g.      
Hallertau Perle20 g. 60 min. 3.9 α  
Hallertau Perle17 g. 30 min. 3.9 α  
Hallertau Perle5 g. 10 min. 3.9 α  
Standaard bovengist1 zakje      

Maisch schema

45 °C55 °C65 °C72 °C
15 min.30 min.60 min.15 min.