Terug naar het overzicht #004 Rijsterbij Brouw datum:22 december 2002 Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile alcohol percentage:4.8 % Nederlandse categorie:I Recept naam:Rijstebier Recept van:Jan van Schaik gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie) klasse:A stijl:Fantasie bier Recept gegevens batch grootte:25 l. kooktijd:60 min. alcohol percentage:4.8 % Nederlandse categorie:I begin SG:1044 eind SG:1012 EBC (kleur):0.0 EBU (bitterheid):0.0 Ingrediënten ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier Pilsmout3750 g. 3 EBC Surinaamse rijst1250 g. Hallertau Perle20 g. 60 min. 3.9 α Hallertau Perle17 g. 30 min. 3.9 α Hallertau Perle5 g. 10 min. 3.9 α Standaard bovengist1 zakje Maisch schema 45 °C55 °C65 °C72 °C15 min.30 min.60 min.15 min.